Zondag 22 september mochten we in alle vroegte naar Waalwijk voor de uitwedstrijd tegen Tachos. De laatste van de veldcompetitie, voordat we volgende week de zaal in gaan. Tachos was nog ongeslagen, dus we wisten dat we aan de bak mochten. Helaas moesten Isa, Suzie, Pepijn en Lotte zich afmelden. Gelukkig voor ons was de E2 vrij dit weekend en wilden Simon en Joep wel met 5 gezellige meiden een wedstrijd meespelen. Samen met Vera, Lobke, Anouk, Yinka en Jolijn konden we dus toch een team op de been brengen.

Vooraf zat de spanning er wel in bij een aantal. Er was nog nooit van Tachos gewonnen. Tijdens de warming-up werd helemaal duidelijk dat we vol aan de bak mochten. Uit de kennismaking met de coaches werd duidelijk dat Tachos al anderhalf jaar geen wedstrijd verloren had en de meeste wedstrijden ook met ruim verschil wint. Dit hebben we de kids maar niet verteld.

Om 9.30 uur begonnen we aan de wedstrijd. GHV begon fel en zette Tachos al vroeg vast. Het was te merken dat Tachos dit niet gewend was. Binnen een paar minuten werd de bal 2 keer onderschept en stond het al 0-2. GHV bleef zo fel verdedigen, al kwam Tachos er wel een paar keer goed doorheen. Gedurende de eerste helft bleef GHV steeds aan de goede kant van de score. Mede door goed keepen van Anouk en een paar mooie doelpunten aan de andere kant liep de score op tot 5-10 bij de rust.

In de rust waren we het over 1 ding eens; er werd lekker fel gespeeld en we moesten zo doorgaan in de tweede helft. Puntje van aandacht bleef wel dat we verdedigend tussen de tegenstander en het eigen doel moesten blijven. Dit ging nog wel eens mis. Bij het begin van de tweede helft was dit helaas nog niet zichtbaar. We lieten onze tegenstander teveel lopen en Tachos kwam steeds dichterbij. Na 10 minuten in de tweede helft was de stand teruggebracht tot 9-11. Nog maar 2 doelpunten verschil dus. Gelukkig bleef het hierbij. De laatste 10 minuten waren weer geweldig. De ballen werden er weer ingegooid en Simon hield er alles uit. We liepen uit naar 9-16. In de allerlaatste minuut wist Tachos de eindstand op 10-16 te zetten.

Na het laatste fluitsignaal was de blijdschap groot. We hadden een team dat al anderhalf jaar niet verloren had verslagen. En dat nog geheel terecht ook. De meiden en jongens kregen een dik compliment van de coaches van Tachos. We stonden verdedigend sterk en dit hadden ze nog niet vaak meegemaakt. Een compliment naar het hele team! Zeker ook namens jullie eigen coaches.

Reacties