Zaterdag 13 april om 10.00 uur stond er een onvervalste Goirlese derby op het programma. GHV F2 ontving in eigen huis GHV F1. Een wedstrijd waar vele handballiefhebbers op af zijn gekomen. En we moeten zeggen, ze zijn niet teleurgesteld. Ze hebben een wedstrijd waarin van alles gebeurde voorgeschoteld gekregen. Een wedstrijd waarover nog lang nagepraat zal worden……

 

De wedstrijd begon al bij de begroeting. Beide teams deden hun stinkende best om de ander te overtreffen. Bij beiden was het zeer overtuigend, al moet eerlijk gezegd worden dat de F2 hier op punten nipt won. Hierna klonk het eerste fluitsignaal. De F2 mocht beginnen aan de wedstrijd en liet er meteen geen gras over groeien. Na 3 zuivere passes kwam Jeske vrij voor het doel, maar helaas voor haar spatte haar schot uiteen op de lat. De F1 was dus gewaarschuwd. Ook de F1 was meteen goed bij de les. Fenne kreeg in het midden de bal en met een mooie pass zette zij Jolijn vrij voor het doel. Na 3 passen en een mooi sprongschot was het eerste doelpunt een feit, 0-1. Er volgden kansen over een weer. Na een goede poging van Thijs in het zijnet en een schot van Jolijn op de paal was het Tristan die na een vlot lopende aanval de 0-2 op het bord zette. Het eerste gaatje was geslagen. De F2 liet meteen merken dat ze zich niet zomaar naar de slachtbank wilden laten leiden. Vera zag Pleun goed vrij staan en zij bedacht zich geen moment. De bal verdween laag in de rechterhoek, 1-2. Wat Pleun op dat moment nog niet wist is dat ze met haar doelpunt de F1 op scherp zette. Er ging even een tandje bovenop. Na een mooie schijnbeweging kwam er een mooi schot van Fenne, maar Thijs hield zijn doel op dat moment nog even schoon. Hierna waren het Jolijn en Tristan die met schoten van afstand de keeper van de F2 wel kansloos lieten. Zij tilden de stand naar 1-4. Omdat Sanne een keer de paal trof en Fee en Meike in het midden goed stonden te verdedigen kwam de F2 er even niet aan te pas.

 

Ook nu liet de F2 zich weer niet uit het veld slaan. Dat het niet altijd een nadeel is om ietsje kleiner te zijn dan je tegenstander lieten Pleun, Wim en Noëlla in deze fase goed zien. Er werd lekker fel verdedigd en de F1 wist zich hier geen raad mee. Dit gaf de F2 weer de kans om wat dichterbij te komen. Sanne zag haar kans schoon en zette met een mooie boogbal vanuit de hoek de 2-4 op het bord. Na haar doelpunt werd de bal weer snel veroverd en met een snelle tegenaanval was het Cas die de aansluitingstreffer maakte, 3-4. De F1 liet het hier niet bij zitten en nog geen 15 seconden later was het Fenne die na een goede pass van Fee meteen de 3-5 maakte. Er was weer een klein gaatje. Maar ook nu was dit weer niet genoeg. Nu was het Vera die het doel van de F1 onder vuur nam. Haar eerste schot werd nog goed gestopt door Guus, maar een halve minuut later was Guus toch kansloos. Met een bekeken schot zette Vera de 4-5 op het bord. Aan de andere kant is het Meike die het probeert, maar Wim houdt de bal prima tegen. Na zijn stop gaat Wim meteen mee de aanval in en met een boogbal zet hij beide ploegen na 16 minuten weer op gelijke hoogte, 5-5. De minuten die hierop nog volgden voor de rust verliepen voor de F2 helaas een stukje rommeliger. Niels gooide de bal op de lat, waarna de bal bij Fenne terecht kwam. Ze aarzelde geen moment en bracht de F1 weer op voorsprong, 5-6. Er was nog anderhalve minuut te spelen tot de rust. De F1 was in de 2 aanvallen die het nog kreeg meedogenloos. Tristan en Niels zorgden er voor dat er een ruststand van 5-8 op het scorebord kwam.

 

Nadat de coaches van beide teams hun aanwijzingen hadden doorgegeven werd er snel met de tweede helft begonnen. Het was veel te koud om stil te staan. In de allereerste aanval voor de F1 was het weer Niels die het net liet trillen, 5-9. De aanval die daarop volgde probeerde Niels het weer, maar nu was het zijn nichtje Pleun die het schot knap stopte. Aan de andere kant is het Jeske die het eerst het doel van de F1 opzoekt, maar ze miste net. Op het moment dat je dacht dat de F2 weer wat in de wedstrijd kwam was het Meike die met een mooi schot vanuit de hoek de dubbele cijfers voor de F1 op het bord bracht, 5-10. Hierna was het weer de F2 die de boventoon voerde. De F1 leed een aantal aanvallen op rij slordig balverlies. Noëlla zet Thijs mooi vrij voor de keeper, maar helaas voor hem werd zijn inzet goed gestopt door Tristan. Ook pogingen van Cas, Noëlla en Wim werden goed gestopt. Tristan zorgde er in de goal voor dat de F2 niet dichterbij kwam. Toch komt de F2 weer een doelpuntje dichterbij. Nadat Fenne met een mooi sprongschot nog miste voor de F1 was het Thijs die in de tegenstoot de 6-10 op het bord zette. Aan de andere kant laat Cas hierna zien dat hij goed kan keepen door schoten van Meike en Tristan goed te stoppen. Na een mooie aanval over veel schijven was hij echter kansloos op een schot van Guus. Helemaal vrij voor de keeper miste Guus niet, 6-11. Er waren nog 5 minuten te spelen en het was erg mooi om te zien dat de F2 ook nu nog steeds niet opgaf. De concentratie bij de F1 was even op en de F2 zette weer aan. Dit leverde weer een regen aan kansen op. Sanne probeert het van afstand, maar Jolijn houdt haar bal ternauwernood uit het doel. Cas zet in de volgende aanval een mooie schijnbeweging in. Hij komt helemaal vrij te staan en mist niet, 7-11. Niels raakt in de slotfase nog de onderkant van de lat voor de F1. Uit de snelle tegenaanval die hierop volgt scoort Cas met een bekeken schot door de benen van Jolijn, 8-11. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De scheidsrechters eisten de bal op en floten de wedstrijd af.

 

Jongens en meiden van de F2 en de F1, wat hebben jullie het toegestroomde publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Wat een handbalplezier straalden jullie uit. We kijken nu al weer uit naar zaterdag 15 juni. Dan is het GHV F1 dat om 10.00 uur in een thuiswedstrijd GHV F2 ontvangt. Heb je het vandaag gemist, zorg dan dat je er bij bent.

 

We zien jullie zaterdag 15 juni langs de lijn!

Reacties