De heren van GHV zijn in the winning mood. Op zaterdagavond 17 november werd er in de eigen sporthal de Wissel ruim gewonnen van het jeugdige Atomium uit Rotterdam. Na een ruime ruststand van 20-10 werd de marge uiteindelijk nog groter en eindige de wedstrijd in een 37-20 overwinning. Deze overwinning was alweer de vierde op een rij voor GHV. Dankzij de twee punten stijgen de heren naar plek 7 in de reguliere competitie en naar plek 2 in de tweede periode.

In een thuiswedstrijd tegen een laag geklasseerde team zoals Atomium is het van belang om de punten in eigen huis te houden. De heren begonnen dan ook zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en namen direct een 3-1 voorsprong. Echter beten de Rotterdammers van zich af en zo stond er snel weer een gelijke stand op het scorebord. Deze klein run van de bezoekers was ook direct hun laatste wapenfeit want van 3-3 werd het 9-3. Dankzij een sterke verdediging en een razendsnelle counter met Hans van Roessel in de hoofdrol, stond er al halverwege de eerste helft een marge van 10 op het scorebord (17-7) die bijna niet meer viel te overbruggen voor de bezoekers. Het was dat de heren zelf wat slordiger werden tegen de rust waardoor de ruststand bleef steken op 20-10.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. GHV was duidelijk sterker dan Atomium en kon naar hartenlust werken aan het doelsaldo. Het verzet van Rotterdam brak halverwege de tweede helft helemaal, waardoor de heren konden uitlopen naar een zeer ruime overwinning van 17 doelpunten verschil. De eindstand werd uiteindelijk 37-20 in het voordeel van GHV.

Op zaterdag 24 november staat de volgende wedstrijd van de heren op het programma. Om 21:00u spelen de heren een uitwedstrijd in Houten. In de strijd om de tweede periodetitel, waarin nog twee wedstrijden te spelen zijn, is het cruciaal dat de heren deze wedstrijd ook weten te winnen. De achterstand op de koploper in de tweede periode, Aalsmeer, bedraagt 1 punt. Om Aalsmeer niet uit het zicht te raken is een overwinning het enige wat telt nu.

Reacties