Maandag 14 oktober was weer het jaarlijks school handbal toernooi. Ook dit jaar mochten wij als organisatie weer rekenen op een goede groep scheidsrechters: Lynn, Floor, Maud, Amy, Teun, Sami en Jari. In de ochtend was het de beurt aan de groepen 5/6. Onder enthousiaste begeleiding van Daantje en de scheidsrechters op de achtergrond begonnen we met de warming up. Het bij onze GHV jeugd bekende ‘Lepo lepo’ werd door de schooljeugd snel opgepikt. Daarna was het tijd voor handbal. Met acht teams werd er gestreden om de eerste plek.  Dmv poules kwamen we na wat wedstrijden uit op een spannende halve finale en finale. Daaruit bleek dat den Bongerd 2 de verdiende winnaar was. De Regenboog ging er met de tweede plaats vandoor en ’t Schrijverke 3 won de bronzen beker. Het was mooi om te zien dat er, ondanks dat er in verschillende teams handballers zaten, alle scholen lieten zien dat handbal een teamsport is en je met samenwerken niet alleen het meeste plezier, maar ook het beste resultaat hebt.

In de middag mochten de kinderen van de groepen 7/8. Ook voor deze groepen was er eerst de warming up.  Omdat we nu maar 4 teams hadden werd besloten om ze op het grote veld te laten spelen. Dit kwam het handballen ook ten goede. Er volgde spannende wedstrijden en mooie doelpunten. Vanwege de gladheid in de zaal werden we genoodzaakt om wat aanpassingen te doen. Deze keer geen finales maar voor alle teams nog shootouts. Zo kregen ook alle kinderen de kans een keer op goal te gooien. Na een middag lekker spelen kwam ook hier een uitslag: de eerste plaats was nu voor de Regenboog. Den Bongerd werd tweede en de Open Hof derde. Eervolle vermelding voor de Vonder die met hun jongens,  zonder handbal ervaring,  goed mee konden in het toernooi.

Wij als organisatie kunnen weer terug kijken op een geslaagd toernooi. Stichting de Wissel bedanken wij dat we kosteloos de zaal mochten gebruiken. Ook bedankt aan onze geweldige scheidsrechters! En natuurlijk dank aan alle scholen die mee hebben gedaan,  zonder jullie geen school handbal toernooi!

In januari volgt nog de handbal clinic voor de groepen 3/4. Voor de groepen 5/6 en 7/8: tot volgend jaar!

Daantje, Janneke en Anita

Reacties