De heren van GHV hebben hun 3de wedstrijd van het seizoen nipt verloren van Aalsmeer 3. Na een ruststand van 16-16 werd het uiteindelijk 33-31 voor de geroutineerde thuisploeg. De heren van GHV wachten nog steeds op de eerste overwinning. Na 3 duels is er pas een punt verzameld en bezetten zij de 11 plaats op de ranglijst.

Net als in de voorgaande duels laat GHV zien dat men op het niveau van de eerste divisie goed mee kan spelen. Helaas worden er nog teveel fouten gemaakt die de tegenstanders kei hard afstraffen. Dit gebeurde ook in de uitwedstrijd tegen Aalsmeer. Dit team beschikt over veel ervaren spelers op ere en eerste divisie niveau. Ondanks de ervaren thuisploeg was het in de eerste helft een gelijk opgaande strijd. Om en om werden er doelpunten gescoord. Pas bij een stand van 12-11 nam de thuisploeg een voorsprong van 3 doelpunten bij 16-13. Met nog enkele minuten voor de rust knokten de heren zich knap terug tot een ruststand van 16-16.

In de voorgaande 2 wedstrijden stond er ook een gelijke stand op het scorebord met de rust waarna een slechte openingsfase volgde in de 2de helft. Helaas herhaalde dit scenario zich ook in deze wedstrijd. Van 16-16 werd het 19-16 en zelf 22-17. Na de slechte openingsfase had GHV de zaken weer op orde en kon de inhaalrace beginnen. Van 22-17 wisten de heren zich terug te knokken tot 22-22 en zelf brutaal een voorsprong te pakken van 22-23. Hierna was de wedstrijd weer een gelijk opgaande strijd tot een stand van 29-29. De inhaalrace had blijkbaar te veel kracht gekost waardoor de concentratie in de cruciale eindfase verslapte. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van en wist net het gaatje te slaan van 2 doelpunten dat voldoende was voor de overwinning. Na 60 minuten stond er uiteindelijk een stand van 33-31 op het scorebord.

Op zaterdag 29 september staat de volgende wedstrijd van de heren op het programma. Om 21:00u spelen de heren een thuiswedstrijd om 21:00u in sporthal de Wissel tegen HVV’70 uit Voorschoten.

Reacties