De heren van GHV hebben de Brabantse derby in de eerste divisie nipt gewonnen. In Oss werd het tegen Olympia’89 32-33 na een ruststand van 12-17. Door deze overwinning klimmen de heren naar de 8ste plek en is er afstand genomen van de onderste plekken op de ranglijst. Dankzij de 3de overwinning op rij doen de heren ook nog volop mee in de strijd om de 2de periodetitel die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de playoff’s voor promotie naar de eredivisie.

GHV wist voorafgaand aan de wedstrijd dat ze tegen de sterkte ploeg uit Oss, die geldt als een van de titelkandidaten, hun beste spel moesten spelen om überhaupt een kans te maken. De heren waren erop voorbereid dat de thuisploeg op een hoog tempo aan de wedstrijd zou beginnen. De opdracht was dan ook om in het begin te zorgen dat er geen grote, onoverbrugbare, achterstand zou ontstaan. Dankzij een goede tactiek in de verdediging met daarachter een fantastische keepende Florian Heine, bleven de heren van GHV in het spoor van de thuisploeg tot een stand van 8-8. Vanaf deze stand nam GHV het initiatief over in de wedstrijd en kreeg het Osse publiek stil door een run van 4 doelpunten op een rij. GHV slaagde er zelfs in om een gat te slaan van 6 doelpunten. Vlak voor het rustsignaal had de ploeg uit Oss nog een klein offensief ingezet waardoor de ruststand werd bepaald op 12-17.

De openingsfase van de 2de helft was voor GHV. Van 12-17 werd het vrij vlot 12 -19. Echter was dit het moment voor de thuisploeg om orde op zaken te stellen. Dankzij een hoog tempo werd de voorsprong van 7 doelpunten in no time teruggebracht tot 2 doelpunten. Bij een stand van 17-19 was het Lars Heijstek die het offensief doorbrak met een van zijn 7 doelpunten. Het lukte GHV om het tempo uit de wedstrijd te halen en een stabiele voorsprong van 3 a 4 doelpunten te behouden. Net als in de eerste helft begon Olympia aan een slotoffensief tegen het einde van de wedstrijd. Van 26-30 werd het 28-30 waardoor de spanning weer volledig terug was in de wedstrijd. De tijd was deze keer in het voordeel van GHV en mede dankzij twee treffers van Sander van Geel en een van Hans van Roessel werd de overwinning veiliggesteld. De eindstand werd hierdoor bepaald op 32-33.

Op zaterdag 17 november staat de volgende wedstrijd van de heren op het programma. Om 20:45u spelen de heren een thuiswedstrijd in sporthal de Wissel tegen Atomium uit Rotterdam. De heren kunnen uw steun hard gebruiken om deze reeks van overwinningen voort te zetten. Op dinsdag 13 november krijgt de ploeg uit Oss kans op revanche want dan spelen de heren opnieuw tegen Olympia voor de nationale beker.

Reacties