Door: RON VAN KUIJK

Handballer Sander van Geel (22) uit Berkel-Enschot verruilde eredivisionist Tachos voor kersvers eerstedivisionist GHV. De opbouw- en hoekspeler vertelt waarom.

Waarom heb je een stapje terug gedaan?

,,Bij Tachos viel het team aardig uit elkaar. Veel spelers waarmee ik het goed kon vinden vertrokken uit Waalwijk. Zelf wilde ik mijn maatschappelijke loopbaan meer voorrang geven. Dus minder trainen en meer voor het plezier gaan handballen. Maar ik wilde ook niet te veel omlaag qua niveau. Bij GHV kende ik al diverse jongens, zoals Luuk Harks en Rik Mutsaers waarmee ik al bij White Demons en Tachos speelde. Hans van Roessel trainde eerder al regelmatig mee bij Tachos. GHV debuteert dit seizoen in de eerste divisie. Dat is een mooi niveau en sloot dus prima aan bij mijn plannen. De combinatie tussen werk, sport en privé is nu beter in balans.”

Is het wennen bij je nieuwe ploeg?

,,Ja, dat wel. GHV is een team waarvan de kern al heel lang bij elkaar is. Allemaal prima spelers, maar het vinden van de juiste afstemming vergt altijd wat tijd. Maar het gaat steeds beter.”

Tegen WHC/Hercules verloren jullie zaterdag ruim: 26-33. Hoe kwam dat? ,,Het was onze eerste thuiswedstrijd. WHC en Hercules zijn gefuseerd en Hercules speelde vorig seizoen nog eredivisie. Een goede ploeg dus en wij hadden wat geblesseerden en zieken. Zo speelde Hans van Roessel door een schouderblessure op halve kracht en kampte ikzelf nog met enkelklachten. Ondanks de krappe selectie ging het voor rust best aardig. We stonden eigenlijk steeds voor, maar gingen de kleedkamer in met 16-16. Na rust hielden we het nog even vol, daarna moesten we toch capituleren.”

Een puntje uit de eerste twee duels dus?

,,Ja: vorige week speelden we met 30-30 gelijk bij Sittardia. Die hadden we moeten winnen, maar uiteindelijk gaven we de winst in de slotminuut uit handen. Van de andere kant: we stonden in eerste instantie steeds voor, maar kwamen halverwege de tweede helft toch met zes goals achter. Daar kwamen we goed van terug en dan moet je ook wat geluk hebben om alsnog te winnen.”

Wat is de doelstelling van GHV dit seizoen?

,,Erin blijven. Maar dat moet volgens mij geen probleem zijn. In mijn optiek is een plek in de middenmoot haalbaar.”

 

Reacties