Vandaag stond de uitwedstrijd tegen White Demons op het programma. Na twee weken vakantie weer lekker en potje handballen. We hadden maar kort de tijd voor de warming up maar we begonnen goed aan de wedstrijd. Helaas maakt onze keepster Inge na 5 minuten en lelijke schuiver op het asfalt. Gelukkig kon Jelle snel omschakelen en nam hij het keepers shirt over. Over de wedstrijd kan ik als coach alleen maar zeggen dat we goed ons eigen spel hebben gespeeld. Een zwakkere tegenstander betekent niet meteen een makkelijke wedstrijd. Na een paar afgekeurde goals (de grote voeten van onze cirkelspeelster Noortje ook steeds) ging het met de punten voor ons steeds beter. Er werd goed overgespeeld en Sanne vond de juiste spelers die vrij stonden zodat er veel gescoord werd. Ruststand: 0-15. De tweede helft lukte het Inge weer om te keepen en ging het team op jacht naar de volgende serie doelpunten. Britt liet een paar keer haar prachtige schoten vanuit de hoek zien en ook Jelle knalde er een in via de hoek. Luuk en Tom waren op stoom door de bal in de verdediging te onderscheppen en er een paar breaks van te maken. Ik riep nog: “De nummer 20 moet trakteren” maar Britt dacht dat ik het over een speelster had.

Doordat de verdediging scherp bleef en Lizzy, Noortje en Britt de cirkel fel verdedigde kon Inge ook deze helft de nul houden. Eindstand: 0-25. Als beloning hadden de spelers (en broertjes en zusje die hadden aangemoedigd) wel een zakje chips verdiend. Zo vaak hebben we niet zo’n uitslag. Gelukkig niet; want wat meer spanning en uitdaging is toch wel leuker.

Nog vier wedstrijden samen voor dit gemengde team voor ze naar de C gaan en de jongens en meiden apart verder handballen, na zo’n vier/vijf jaar samen te hebben gespeeld. We gaan er hopelijk nog een leuk einde van deze periode van maken met hopelijk Daan er dan ook weer bij als zijn voet blessure over is.

Reacties