De handballers van GHV zijn gepromoveerd naar de eredivisie. Het NHV honoreerde het verzoek van de Goirlese eerstedivisionist om op het hoogste niveau uit te mogen komen, nu de eredivisie wordt uitgebreid naar zestien teams.

GHV eindigde in de reguliere competitie als vierde. Op het moment dat de nacompetitie om promotie op het punt van beginnen stond, brak de coronacrisis uit. Aanvoerder Jan Sier (38) had toen al besloten dat hij zijn laatste wedstrijd in het eerste team van GHV gespeeld had. ,,Mijn vrouw en ik verwachten nu ieder moment ons tweede kindje. De uitduels in de nacompetitie waren zo ver van huis, dat ik niet het risico wilde nemen om de bevalling te missen. Daarom nam ik afscheid bij de laatste reguliere thuiswedstrijd. Ik blijf bij mijn besluit. Voor mij daarom geen eredivisie. De eerste divisie is dus mijn plafond geweest, maar tegen Volendam – waar mijn roots liggen – wil ik in het nieuwe seizoen toch nog graag wat minuten maken. Dan kan ik ook zeggen dat ik op het hoogste niveau gespeeld heb, haha.”

Kleine club
Dat GHV nu dan toch de zo felbegeerde promotie in handen heeft, vervuld Sier met trots. ,,Vanuit de hoofdklasse hebben we de afgelopen zes jaar iedere twee jaar een stap omhoog gemaakt. Dat hebben we als kleine club toch maar mooi voor elkaar gebokst. De honger naar het eredivisie-avontuur is groot in de spelersgroep. Maar ik zie het als 38-jarige niet zitten om nog mee te hobbelen.”

Josipovic nieuwe coach
GHV heeft Damir Josipovic (51) vastgelegd als nieuwe coach. De ervaren trainer gaat na zes seizoenen bij Habo in Boekel voor het eerst aan de slag in de eredivisie. ,,Het zijn onzekere tijden en het is afwachten wanneer we weer mogen handballen. Maar dit is mooi nieuws voor mij en de club. De eredivisie wordt een uitdaging, maar ik denk dat we met deze selectie een goede indruk kunnen maken.”

Nu GHV eredivisie gaat spelen, is de provincie Noord-Brabant met drie clubs vertegenwoordigd op het hoogste nationale niveau. Het Waalwijkse Tachos en Dynamico uit Oss zijn de andere twee teams.

 

Link naar het artikel 

Reacties