De grote clubactie gaat weer beginnen. Dit jaar gaan we het een beetje anders aanpakken dan voorgaande jaren. Zowel voor de senioren als voor de jeugdteams. In dit bericht lees je wat onze plannen zijn voor beide categorieën.

 

Wat is de Grote Clubactie?

Al 45 jaar steunt de Nationale Stichting Grote Clubactie het Nederlandse verenigingsleven. Volgens hen zijn verenigingen namelijk de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseren zij  jaarlijks een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven. Met ieder lot maak je kans op leuke prijzen.  De hoofdprijs is € 10.000,-.

 

Hoe werkt het?

De loten worden verkocht voor €3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Dit is al sinds het eerste lot een feit en daarmee ook de kracht van de Grote Clubactie.

 

Wat gaan we doen met de Jeugdteams?

Alle leden van de jeugdteams krijgen een aantal loten. Deze kunnen ze verkopen aan hun ouders/ familie/ buurtgenoten en bekenden. Ieder lot wordt verkocht voor € 3,-. Voor ieder lot dat verkocht wordt, krijgt het team van de verkoper € 0,50. Hoe meer loten de leden van een team verkopen, hoe meer geld het team krijgt. Van dit geld kan het team vervolgens iets leuks gaan doen. Omdat we niet willen dat de jeugdleden met geld over straat gaan, worden de loten verkocht per ‘eenmalige machtiging’:

 

Als iemand een lot wil kopen, moet deze persoon op dat lot zijn naam en bankrekening invullen. Het is belangrijk dat deze persoon ook zijn handtekening zet. De kosten van het lot/ de loten worden vervolgens eenmalig van de bankrekening van de koper afgeschreven. Op het bankafschrift van de kopers komt het lotnummer te staan.

 

Wat gaan we doen met de seniorenteams?

De seniorenteams krijgen de optie op met het hele team een of meerdere ‘superloten’ te kopen. Dit zijn bundels van 50 loten. Met ieder lot maak je kans op leuke prijzen, dus met 50 loten heeft het team 50 kansen! Met ieder verkocht superlot, maakt de vereniging kans op een verenigingsfeest ter waarde van € 5.000,-. Een superlot kost € 150,-. Superloten kunnen aangevraagd worden bij de secretaris (Mike). De senioren krijgen dus geen losse loten meer.

 

Wij hopen dat ze veel mogelijk mensen meedoen! Hoe meer loten er verkocht worden, hoe meer opbrengsten de vereniging krijgt. Deze zullen vervolgens gebruikt worden voor het aanschaffen van sportmaterialen én het organiseren van leuke (jeugd) activiteiten.

 

Klik hier voor meer informatie.