Een oplettend oog zou het al opgevallen zijn. De Heren Senioren 1 van de Goirlese Handbal Vereniging hebben een nieuwe trainer en coach. We hopen natuurlijk allemaal dat deze frisse wind een positieve impact zal hebben op het presteren van de heren. Maar wie is het eigenlijk? In dit artikel leest u alles wat u wilt weten over Karin van Erp.

 

Karin heeft al flink wat handbalervaring opgedaan. Zo heeft ze vele jaren gekeept bij AAC Arnhem en Artemis. Helaas maakte een knieblessure een einde aan haar speelcarrière.  Hoewel ook andere sporten haar niet vreemd zijn, ze werkte tenslotte meerdere jaren als docent lichamelijk opvoeding, heeft ze de handbalsport altijd een bijzonder warm hart toegedragen. Ze heeft bijvoorbeeld flink wat bijgedragen aan de oprichting van de Handbalschool. Bij GHV staat de Handbalschool bekend als de ‘Brabantse Selectie’. Dit is een opleidingstraject waar iedereen zich voor kan opgeven. Vervolgens worden de grootste handbaltalenten van Brabant geselecteerd om mee te doen. Deze talenten komen één keer per week samen om hun vaardigheden aan te scherpen. Een aantal deelnemers schopt het erg ver in de handbalwereld.

 

Ook als trainer heeft Karin haar strepen goed verdiend. Ze heeft bijvoorbeeld tien jaar alle jongensteams van Olympia 89 getraind. Ook heeft ze training gegeven aan teams van Habo, Rapiditas en White Demons. Het Heren Senioren 1 team van GHV verschilt niet zo veel van dat van de herenteams die Karin eerder training gaf. Wel is het belangrijk dat zowel de nieuwe teamleden als de langer zittende leden goed op elkaar ingespeeld raken. Hier zal tijdens de trainingen dan ook de focus op komen te liggen. De zes-nul verdediging zal grotendeels behouden blijven worden. Wel zullen er een aantal nieuwe systemen worden geïntroduceerd. Er is dus flink wat werk aan de winkel. Een goed begin is het halve werk. Karin is door de heren warm onthaald Dit voorspelt dus een hoop goeds.

Reacties